طراحی کاتالوگ - عکاسی صنعتی - غرفه سازي نمايشگاه

ساخت وبلاگ

 13 نکته اساسی در مورد طراحی لوگو

 ما برخی از نکات مهم طراحی لوگو را در این مقاله ارائه کرده ایم که  بخشی از نظرات و تجربیات طراحان حرفه ای لوگو می باشد. البته نمی توان همه این توصیه ها را در همه پروژه های هنری به یک میزان مورد توجه قرار داد. در این مقاله راهکارهای پایه برای شروع کار طراحی یک لوگو را برای شما گردآوری کرده ایم که به شما کمک می کند کار خود را با برنامه ریزی و پس زمینه فکری لازم و کافی آغاز کنید.

 وقتی همزمان روی تعدادی پروژه کار می کنید، می توانید برای اتمام آن ها از راه های میانبرهای استفاده کنید. ما پیشنهاد می کنیم از طریق قوانین و راه های متعارف پیش بروید تا روند کار یکنواخت، زمان بندی شده و بدون هیچ چالشی ادامه پیدا کند. برای مثال استفاده از گرافیک های کلیپ آرت به ظاهر مثل یک میانبر عمل می کند، اما اگر بعدا متوجه شدید این تصویر برای چنین پروژه ای مناسب نیست تکلیف چیست؟ حتما نمونه هایی از ناکامی ها و اشتباهاتی که به دلیل استفاده از راه کارهای میانبر در طراحی رخ داده است را مشاهده کرده اید.

طراحی کاتالوگ - عکاسی صنعتی - غرفه سازي نمايشگاه...
ما را در سایت طراحی کاتالوگ - عکاسی صنعتی - غرفه سازي نمايشگاه دنبال می کنید

برچسب : طراحی لوگو, نویسنده : تارا catalogdesign بازدید : 325 تاريخ : سه شنبه 28 خرداد 1392 ساعت: 18:46

 معرفي رشته عكاسي

اولين عكس‌ها با دوربين‌هاي ابتدايي و كمترين تجهيزات توليد مي‌شدند و امكانات و تجهيزاتي كه امروزه براي عكاسان مهيا است،‌ قابل مقايسه با آن زمان نيست. اما با كمي دقت مي‌توان متوجه شد كه عكس‌هاي آن دوران با عكس‌هاي آتليه‌اي امروز تفاوت چنداني ندارند چرا كه هر دو، عكس‌هايي خشك و بي‌روح هستند كه همه چيز رويشان ثبت مي‌شود، بدون اين كه از خودشان اظهار وجودي بكنند. عكس‌هايي كه با حاشيه‌اي سفيد به كاغذ چسبيده‌اند و اين خود تأكيدي بر فاصله اين عكس‌ها با واقعيت است و چه تأسف‌بار است كه بسياري از مردم عكاسي را مساوي با همين عكس‌هاي پرسنلي و خانوادگي مي‌دانند!

طراحی کاتالوگ - عکاسی صنعتی - غرفه سازي نمايشگاه...
ما را در سایت طراحی کاتالوگ - عکاسی صنعتی - غرفه سازي نمايشگاه دنبال می کنید

برچسب : عكاسي, نویسنده : تارا catalogdesign بازدید : 432 تاريخ : سه شنبه 28 خرداد 1392 ساعت: 18:44

 مقررات فني غرفه سازي نمایشگاه و تخليه فضاي نمايشگاه

1) براي جلوگيري از بروز هرگونه مشكل در غرفه سازي نمایشگاه، مشاركت كنندگان محترم مي بايست پيمانكار غرفه سازي نمایشگاه خود را از بين پيمانكاران مورد تاييد شركت نمايشگاه ها كه با قوانين اين نمايشگاه آشنا بوده و ضمانت هاي لازم از آنان دريافت گرديده است انتخاب نموده و با آنان انعقاد قرارداد نمايند. (نام و شماره تماس غرفه داران مورد تاييد در وب سايت شركت قرار دارد.) در غير اينصورت مي بايست پيمانكار غرفه سازي نمایشگاه خود را بصورت كتبي به شركت نمايشگاه ها معرفي نمايد و در اين نامه كليه مسووليت هاي مربوط به امورغرفه سازي نمایشگاه را بر عهده بگيرند.

2) غرفه سازي نمایشگاه متعهد مي گردد در ساخت غرفه ها نكات ايمني را بطور كامل رعايت نمايد.

3) غرفه سازي نمایشگاه بصورت پيش ساخته با تجهيزات متعارف شامل ديواره، موکت کف، سردرب نويسي، يک عدد ميز و دو صندلي، روشنايي و انشعاب برق تك فاز مي باشد و به غرفه هاي خودساز تنها زمين و يک انشعاب برق تعلق خواهد گرفت. تامين کليه وسايل ساخت دکوراسيون و تجهيزات غرفه بر عهده مشارکت کننده و غرفه ساز خواهد بود.

4) مشاركت كنندگان براي ساخت غرفه خودساز موظفند طرح و نقشه هاي مربوط به ساختمان غرفه خود را با مشخصات كامل فني به همراه لوح فشرده حاوي نماي سه بعدي آن حداكثر يك هفته قبل از تحويل غرفه ها جهت تاييد به كارشناس فني امور برگزاري نمايشگاه تسليم نمايند در غير اينصورت از شروع غرفه سازي نمایشگاه ممانعت بعمل خواهد آمد.

طراحی کاتالوگ - عکاسی صنعتی - غرفه سازي نمايشگاه...
ما را در سایت طراحی کاتالوگ - عکاسی صنعتی - غرفه سازي نمايشگاه دنبال می کنید

برچسب : غرفه سازي نمایشگاه, نویسنده : تارا catalogdesign بازدید : 330 تاريخ : سه شنبه 28 خرداد 1392 ساعت: 18:33

 توضیحاتی در طراحی کاتالوگ

طراحی کاتالوگ کتابچه و یا راهنمای معرفی کلیات کالا، خدمات، امکانات و... می‌باشد که از طرف تولید کننده و یا ارائه دهنده به مصرف کننده و یا مشتری برای معرفی کلی کالا یا خدمات ارائه می‌شود.
در این راهنما بیشتر به جنبه تجاری، بازاریابی و جذب مخاطب توجه می‌شود (بر عکس بروشور که بیشتر به جزئیات و اطلاعات فنی و نحوه استفاده می‌پردازد
بروشور

بروشور کتابچه و یا راهنمای معرفی جزئیات کالا، خدمات، امکانات و... می‌باشد که از طرف تولید کننده و یا ارائه دهنده به مصرف کننده و یا مشتری برای معرفی دقیق و راهنمایی در استفاده ارائه می‌گردد.
به طور مثال: یک کارخانه دارو سازی برای معرفی محصولات خود کاتالوگ محصولات را (معمولا با برجسته نمایی در تاثیر گذاری) برای پزشک‌ها و داروخانه‌ها ارسال می‌نماید. و همین تولید کننده بروشور هر محصول را برای معرفی نحوه استفاده، معرفی ممنوعیت‌های استفاده در موارد خاص و همین طور عوارض جانبی، راه‌های درمان در صورت استفاده نادرست و... در بسته بندی هر محصول قرار می‌دهد.
در 
طراحی کاتالوگ عموما از تصاویر و طراحی‌های جذاب جهت معرفی بهتر استفاده می‌شود.
در بروشور‌ها معمولا علاوه بر تصاویر از نقشه شماتتیک کالا هم استفاده می‌شود.
در ایران معمولا به اشتباه تمامی راهنما‌هایی را که به صورت کتابچه و یا با کیفیت کاغذ و چاپ مناسب تهیه شده باشند را کاتالوگ می‌نامند و تمامی راهنماهایی را که به صورت یک برگی و یا چند لتی، که با استفاده از کاغذ‌های نازک تر تهیه شده باشند را بدون توجه به محتوای آن بروشور می‌نامند.

طراحی کاتالوگ - عکاسی صنعتی - غرفه سازي نمايشگاه...
ما را در سایت طراحی کاتالوگ - عکاسی صنعتی - غرفه سازي نمايشگاه دنبال می کنید

برچسب : طراحي کاتالوگ , نویسنده : تارا catalogdesign بازدید : 364 تاريخ : شنبه 18 خرداد 1392 ساعت: 15:48

 طراحي کاتالوگ و پوستر

  پوستر يک اثر چاپ و تکثير شده از يک موضوع، درباره يک رويداد يا واقعه خاص  جهت اطلاع رساني به قشر گسترده اي از مخاطبين جامعه، ارايه مي شود. «پوستر»   گونه اي ديگر از زير مجموعه هاي هنر گرافيک است با سابقه بسيار قديمي در تخته  اعلان، آگهي دستي، برگه نمايش، باسمه چوبي و جز اينها، ولي از زمان ابداع ليتوگرافي رنگي با ويژگي هاي جديد (بطور مثال طرح ساده و رنگ بندي تند) مطرح شده است. اگر چه نخستين پوستر انگليسي در سال 1871 ميلادي توسط «فدريک واکر»  به روش حکاکي روي چوب تهيه شد. ولي «ژول شره» فرانسوي را بايد «پدرهنر پوستر»  دانست. سپس «تولوز - لوترک» اهل فرانسه (1864 - 1901 م) تحت تاثير «ژول شره» و با بهره گيري از با سمه هاي ژاپني عرصه تازه اي را در برابر هنر پوستر  گشود. «تولوز لوترک» طراح پوستر، با سمه ساز و چاپگر اهل فرانسه، اگر چه وي  فقط «سي و دو پوستر» و تعداد کمي آگهي، کتاب و جلد صفحه موسيقي و... طراحي کاتالوگ  کرد اما نقش مهمي در شکل گيري و تحول  طراحي کاتالوگ مدرن داشت. در سال 1891 ميلادي اولين پوستر خيره کننده خود را براي مجله langaulue در «مولن روژ»  طراحي کاتالوگ کرد که بلا فاصله موجب شهرت او شد. پيشگامان اين هنر در کوشش هاي خود براي تلفيق مقاصد هنري و تبليغي به ضرورت طراحي ساده و قوي پي بردند. در پيش تر از خلق پوستر توسط اين هنرمندان، آگاهي دادن خبر توسط تخته ها يي به ابعاد  75×60 و فقط به صورت نوشتاري و قابليت تک رنگ و يا دو رنگ امکان پذير بود

حالتي گردن آويز داشت که به مثال پيراهن داخل سر مي رفت. قسمتي در جلوي سينه  او قرار مي گرفت و قسمت ديگر آن به پشت كمر آويخته مي شد. در شهر مشغول به  قدم زدن مي شدند و مردم آن را مطالعه مي کردند. پس از جنگ جهاني دوم، هنر  پوستر در مراکز تحول اوليه اش (فرانسه - انگلستان - روسيه و آلمان) محدود نماند. به خصوص، لهستان، کوبا، ژاپن و بسياري از کشورهاي «جهان سوم» در اين عرصه درخشيده. در ايران نيز از دهه 1960 ميلادي، هنر پوستر با آثار «مرحوم  مرتضي مميز» و چند تن از استادان و طراحان گرافيک وارد مرحله تحول جدي خود  شد. گرچه هنوز نمي توان از مکتب پوستر ايراني نمونه هاي ارزشمندي از هنر خود  را ارايه داده اند. براي پوستر نمي توان ابعادي قراردادي منظور کرد ولي جهت  نصب بر روي تا بلوهاي اعلانات غالباً ابعاد استاندارد 70×50 و يا 100×70 را  رقم مي زنند. به همين خاطر پوسترها در همه جاي دنيا به صورت عمودي تعريف شده  است، طراحي بردهاي درون شهري جهت نصب پوسترتابع اين ابعاد استاندارد است يعني  نسبت چند 50 سانت به طول و چند 70 سانت به عرض. ولي در خصوص پوسترهاي فانتزي است اين ابعاد بصورت آزاد عمل مي شود که امروزه بسيار شاهد آن هستيم. پوستر از جمله متداول ترين نوع ساختار گرافيکي است که معمولاً از دو عامل مهم «پيام» و «تصوير» تشکيل شده است. عملکرد پوستر ارتباط برقرار کردن ميان افراد جامعه با موضوع تبليغ مي با شد. در بيشترمواقع حامل پيام و آگاهي دادن يک خبر و اطلاع، بصورتي که بيانگر رويداد در گذشته و يا زمان حال و يا نويد از خبري  در آينده باشد.

طراحی کاتالوگ - عکاسی صنعتی - غرفه سازي نمايشگاه...
ما را در سایت طراحی کاتالوگ - عکاسی صنعتی - غرفه سازي نمايشگاه دنبال می کنید

برچسب : طراحي کاتالوگ , نویسنده : تارا catalogdesign بازدید : 358 تاريخ : شنبه 18 خرداد 1392 ساعت: 15:47

چرا مدل سازی سه بعدی ؟

زيرا 2 بُعد كافي نيست : اگر به اين نتيجه رسيده ايد كه انواع و اقسام كاتالوگهای رنگي؛ عكس ها؛ اسلايدها و خلاصه رسانه های 2 بعدی همچنان قادر به معرفی و نمايش تمامی عملكرد و ويژگيهای كالا و محصول و خدمات شما نيست؛ زمان آن رسيده است تا سومين بعد را هم وارد كار نمائيد و از روشهای سه بعدی برای معرفی كامل كالا و محصولات و خدمات خود استفاده نمائيد.

در مدل سازی سه بعدی ما قادريم تمامی خصوصيات و جزييات كالا و محصول شما را با هر سطح از پيچيدگي توسط كامپيوتر مدلسازی؛ شبيه سازی و بازسازی نمائيم. به بيان ديگر هر چه را شما بتوانيد بسازید ما ميتوانيم به شكل مدل سازی سه بعدی كامپيوتری مدل سازی نمائيم. و از آن فراتر هر چه زماني موجود بوده و ديگر موجود نيست ما ميتوانيم بر اساس اطلاعاتي كه شما در اختيار قرار ميدهيد بازسازی نمائيم. حتي از اين هم فراتر هر چه را شما هنوز نساخته ايد اما طرح يا نقشه اي از آن داريد ما قادريم برایتان توسط كامپيوتر پيش سازی نمائيم !

آيا سه بعد «ثابت» كافي است ؟ اگر با وارد نمودن سومين بعد طراحی به جريان معرفی كالا و خدمات؛ همچنان نكاتي از موضوع ناگفته و پنهان باقي ميماند (مثل عملكرد اجزاي متحرك) آن وقت بايد بعد چهارم طراحی يا "عامل حركت" را نيز وارد گود نمائيد. عامل حركت مبتني برمدل سازی سه بعدی بوده و به شكل انيميشن خطي ساده و انيميشن قابل كنترل (اينتراكتيو با استفاده از تكنيكهای واقعيت مجازی يا VRML) در اختيار شما میباشد. 

طراحی کاتالوگ - عکاسی صنعتی - غرفه سازي نمايشگاه...
ما را در سایت طراحی کاتالوگ - عکاسی صنعتی - غرفه سازي نمايشگاه دنبال می کنید

برچسب : مدل سازی سه بعدی, نویسنده : تارا catalogdesign بازدید : 428 تاريخ : شنبه 18 خرداد 1392 ساعت: 15:43

جذابيتهاي عکاسي تبليغاتي

 

عکاسي تبليغاتي شاخه بسيار جذابي از عکاسي صنعتی است به شرط آنکه عکاس بتواند تفکرو سلايق خود را در عکس بگنجاند. اگر با حوضه هاي ديگر عکاسي مقايسه کنيم مي بينيم که تقريبا  در هيچ يک از شاخه هاي عکاسي به اندازه عکاسي تبليغاتي نظرات سفارش دهنده در کار دخيل نيست. با توجه به اين نکته مهم به عقيده من عکاساني مي توانند از کار خود لذت ببرند که عقايد کارفرما را در ذهن خود به دقت آناليز کنند ، نقاط ضعف و قوت نظرات وي را بررسي نمايند و با توجه به هدف نهايي کار ، بعد از تصميم گيري صحيح با استفاده از زبان تفاهم آميز ، تا حد امکان تفکر و سليقه خود را به وي منتقل کنند و بعد از جلب موافقت وي عکسي بگيرند که ناشي از برآيند تفکرات کارشناسانه و نگاه زيبا شناسانه باشد

طراحی کاتالوگ - عکاسی صنعتی - غرفه سازي نمايشگاه...
ما را در سایت طراحی کاتالوگ - عکاسی صنعتی - غرفه سازي نمايشگاه دنبال می کنید

برچسب : عکاسي تبليغاتي , عکاسي صنعتی, نویسنده : تارا catalogdesign بازدید : 394 تاريخ : سه شنبه 28 خرداد 1392 ساعت: 18:49

 می خواهید که بدونید چگونه همانند یک حرفه ای طراحی لوگو انجام بدید ؟ تمام منابعی که شما نیاز دارید رو در همین یک مقاله ” یادگیری طراحی لوگو حرفه ای فقط در 5 گام ” آماده کردم .

یک طراح لوگو حرفه ای به راحتی استخدام میشه . پس این مقاله برای شماست ! 

لذت ببرید !

1) لوگو چیست و چه چیزی را نمایش می دهد ؟

قبل از اینکه طراحی یک لوگو رو شروع کنید ابتدا باید یک درک درست از اون داشته باشید و اینکه قراره چه چیزی رو اون به مخاطب بیان کنه و شما چه کاری باید انجام بدید . یک لوگو فقط یک علامت نیست ، یک لوگو نشان دهنده نام تجاری کسب و کار از طریق استفاده از شکل ، فونت ، رنگ و یا تصاویر است .

یک لوگو برای جلب اعتماد مفید هست یا به عبارتی شناخت و تحسین یک شرکت یا محصول و این مهم وظیفه ما طراحان لوگوست تا با طراحی آن بتونیم این کار رو به انجام برسونیم .

لوگو یا کاملا گرافیکی (نماد / آیکون) و یا از نام سازمان (علامت متمایز کننده یا wordmark) تشکیل شده. به طور معمول و رایج از لوگو برای نام یا نماد تجاری استفاده میکنند .

در آخر تعریف خود من از لوگو : لوگو تجسم اجسام و نمایش عقاید و افکار یا به عبارتی بهتر ، تجسم تصویر یک سازمان است .

2) دانستن اصول موثر در طراحی لوگو 

خوب ! حالا که شما دیگه میدونید که لوگوها قراره چه کاری انجام بدن باید یاد بگیرین که یک لوگو چطور به یک لوگو بزرگ تبدیل میشه یا به عبارتی میخوام در این قسمت قوانین اساسی و اصول موثر طراحی لوگو ها رو توضیح بدم .

1. لوگو باید ساده باشد

طراحی آرم ساده باعث میشه این مجوز رو داشته باشیم که لوگو ما خیلی زود و آسان به رسمیت شناخته بشه و در ذهن مخاطب قرار بگیره .

2. لوگو باید به یاد ماندنی باشد

علاوه بر اصل ساده بودن ، لوگو باید در عین حفظ سادگی به یاد ماندنی بمونه تا یک لوگو مناسب داشته باشیم .

3. لوگو باید بی انتها باشد

تاثیر یک لوگو باید بی انتها و پایان ناپذیر باشه . باید ببینیم آیا لوگو ما تا 10 ، 20 یا 50 سال دیگه هم موثر و پایدار هست یا نیست ؟

4. لوگو باید همه کاره باشد

یک لوگو موثر باید امکان کار با انواع رسانه ها و برنامه های کاربردی رو داشته باشه به همین دلیل لوگو در قالب بردار درست میشه تا مطمئن باشیم که در هر مقیاس و اندازه ای از اون رو میتونیم داشته باشیم . همچنین در طراحی لوگو باید از یک رنگ استفاده کرد .

5. لوگو باید مناسب باشد

موقعیت یک لوگو بر اساس هدفی که ما داریم باید مناسب انتخاب بشه . به عنوان مثال اگر میخواهیم برای یک فروشگاه اسباب بازی های کودکان لوگو طراحی کنیم باید از فونت و طرح و رنگ های کودکانه مناسب بهره ببریم . در واقع این طرح برای یک شرکت حقوقی مناسب نخواهد بود .

3) موفقیت و شکست دیگران را بدانید

وگوهای موفق

حالا که قواعد طراحی یک لوگو رو یادگرفتید به راحتی میتونید یک لوگوی خوب رو از بد تشخیص بدین و تفاوت اون ها رو بفهمید . حال باید بدونید چرا اون ها به موفقیت رسیدند و چه چیزی باعث شده تا اون لوگو خوب باشه .

به عنوان مثال به علامت نایک توجه کنید . این لوگو در سال 1971 تنها با 35 دلار توسط کارولین دیویدسون ساخته شد ولی هنوز هم این لوگو قوی ، موثر و به یادماندنی است بدون استفاده از رنگ و مقیاس پذیر . واقعا فوق العادست ! ساده و سریع و نشان دهنده بال معروف مجسمه الهه یونانی از پیروزی . نایک برای کسب و کار پوشاک ورزشی مناسب هست .

نایک تنها یکی از لوگوهای بسیار بزرگ هست و شما باید مارک های مشهور دیگر رو نیز ببینید و راز موفقیت اون رو بفهمید  

برای این مورد من سایت Logo Of The Day رو پیشنهاد میکنم .

لوگوهای نا موفق

همینطور شما میتونید لوگو های ناموفق رو نیز ببینید همانطور که در عکس بالا مشاهده میکنید . برخی از لوگو ها ذهنیت طراح رو مجسم میکنن در حالی که اون ذهنیت همیشگی و برای همه نیست (تصویر وسطی) و یا بعهضی از اون ها یک طراحی وسیع بد رو دارند همانند تصویر سمت راست .

4) ایجاد فرایند طراحی لوگو مخصوص خود 

حالا که میدونیم لوگو چیه و چه قواعد و اصول طراحی داره و اینکه چه چیزی باعث میشه تا یک لوگو موفقیت آمیز بشه نهایتا میتونیم فرآیند طراحی لوگو را آغاز کنیم . این گام از هر 5 گام سخت تره و میتونم بگم میحث خود در خود است ! فرآیند طراحی لوگو هر فرد متفاوت است و تجربه عامل کلیدی در انتخاب و ایجاد فرآیند طراحی لوگو شما خواهد بود  

به طور خلاصه ، فرآیند طراحی لوگو ها معمولا متشکل از :

طراحی ابتدایی

تحقیق و ارائه تجسمات ذهنی

طرح کلی و ترسیمی

نمونه سازی (گام 5)

ارسال به مشتری برای بررسی

تجدید نظر و اضافه کرد آخرین نظریات

دادن فایل ها به مشتری و ارائه خدمات

5) یادگیری نرم افزار و کامل کردن ساخت لوگو

بعد از اینکه مراحل طراحی رو تهیه کردید باید اون رو ذخیره کنید . زمان خوبیه که تسلط خودتو رو روی نرم افزار شرکت ادوبی Illustrator افزایش بدید . اما به یاد داشته باشید که تنها و مستقیما توسط کامپیوتر نمیتونید یک لوگو بزنید و ابتدا باید یک ایده و طرح بکر رو داشته باشید .

پس از ارائه ایده و تئوری های که به ذهنتون میخوره میتونید توسط کامپیوتر شروع به دیجیتالی کردن لوگوی خودتون کنید . سپس اون رو به مشتری تحویل بدید و سپس پس از دریافت نظرات در اون تغییرات رو اعمال و نهایتا اون رو کامل کنید .

حال شما یک لوگو حرفه ای طراحی کرده اید .

طراحی کاتالوگ - عکاسی صنعتی - غرفه سازي نمايشگاه...
ما را در سایت طراحی کاتالوگ - عکاسی صنعتی - غرفه سازي نمايشگاه دنبال می کنید

برچسب : طراحی لوگو, نویسنده : تارا catalogdesign بازدید : 383 تاريخ : شنبه 18 خرداد 1392 ساعت: 15:38

 مهمترین نکات در طراحی هرچه بهتر لوگو

امروزه صاحبان شرکت ها و بنگاه های اقتصادی برای برقراری ارتباط موثر با مشتری و القای منافعی که از فروش محصولاتشان نصیب آنها می شود، در چالش بزرگی به نام رقابت گرفتارند. اگر قرار باشد تنها مزیت رقابتی شرکت ها، کیفیت بالا و قیمت پایین محصولات آنها باشد، مطمئنا آنها تا سال های متمادی سهم معینی از بازار هدفشان را در اختیار خواهند داشت و توفیق چندانی در افزایش سهم بازار خود به دست نخواهند آورد. از این رو تنها شرکت هایی در بازار مصرف حکومت خواهند کرد که بتوانند با استفاده از ابزارهای ترویجی تاثیرگذار، وفاداری مشتریانشان را نسبت به محصولات خود تضمین کنند.

همانطور که می دانید بسیاری از مصرف کنندگان دلایلی معقول برای انتخاب یک محصول ندارند و بیشتر براساس ذائقه خود محصولی را مورد آزمایش قرار می دهند و چنانچه رضایت اولیه از آن محصول حاصل شود، مشتری دائمی آن محصول خواهند شد. شکی نیست در این میان عوامل زیادی وجود دارند که در جذب اولیه توجه مشتری نقش بسزایی دارند و او را در قدم اول متوجه خود می سازند. از این رو یکی از موثرترین راه های ارتقای نام تجاری و همین طور برخورداری از یک سهم بازار مناسب که مطمئناً ذهن مصرف کننده را با هویت سازمانی محصول درگیر می سازد، استفاده از یک لوگوی ماندگار است

به طور کلی چهار نوع لوگو تعریف شده است که عبارتند از:

 لوگوی تصویری لوگوی متنی لوگوی متنی / تصویری - لوگوی شعاری.

بر این اساس لوگوی تصویری به لوگویی اطلاق می شود که تنها از یک تصویر گرافیکی تشکیل شده باشد. برجسته ترین مثال این نوع لوگو، نشان المپیک است که از پنج حلقه رنگی درهم آمیخته به وجود آمده است. لوگوی متنی، لوگویی است که از چند حرف شکل گرفته و در طراحی آن از هیچ تصویری استفاده نشده است. مثال بارز این نوع لوگو را می توان در لوگوی مایکروسافت دید. لوگوی متنی تصویری از ترکیب یک تصویر با یک نام تجاری حاصل شده است ، معمولاً با گذشت زمان هر دو بخش این نوع لوگو یادآور نام تجاری خواهد بود. نمونه بارز لوگوهای متنی تصویری را می توان در نایک دید که به یک لوگوی ماندگار تبدیل شده است.لوگوی شعاری نوع دیگری از لوگو است که در کنار تصویر یا نام تجاری، شعار سازمانی را نیز یادآوری می کند. یکی از نمونه های برجسته این نوع لوگو را می توان در لوگوی نوکیا با شعار «ارتباط با همدیگر» مشاهده کرد. به عقیده بسیاری از بزرگان کسب و کار، لوگو همان برند سازمانی است. آنها معتقدند هر چه شرکت ها در طراحی لوگوی خود از تعابیر روشنی برای ارتباط با مشتری و ثبت نام تجاری خود در ذهن او استفاده کنند، شانس بیشتری برای توفیق در بازارهای رقابتی امروز خواهند داشت. فراموش نکنید هیچ لوگویی در ابتدا دارای اعتبار نبوده است و گذشت زمان تنها بر میزان اعتبار آن افزوده است.البته به شرط آنکه نام تجاری در راستای رسیدن به رضایت اکثریت مشتریان گام برداشته باشد. اگر بگوییم لوگوها به میزان ارزش تجاری شان به شخصیت افراد شکل می دهند، چندان گزاف نگفته ایم، چرا که به ندرت می توان فردی را دید که تمایل به استفاده از محصولی بی نام و نشان را داشته باشد ، لذا بیشتر افراد به دنبال استفاده از محصولاتی هستند که ارزش نام تجاری و لوگوی آنها برای عموم شناخته شده باشد

حال که با مفهوم کلی لوگو و اهمیت آن در ارتقای نام تجاری یک محصول آشنا شدیم به چند راهکار قابل توجه در طراحی هر چه بهتر لوگوها اشاره می کنیم :

ساده

 شاید مهم ترین توصیه در طراحی یک لوگو همین عبارت باشد. فراموش نکنید شما می خواهید نشان سازمانی خود را در ذهن همگان ثبت کنید و قرار نیست که چارت سازمانی تان را در قالب یک لوگو بگنجانید. لوگوهای پیچیده و ابهام برانگیز شانس زیادی در جذب توجه اولیه مشتریان نخواهند داشت و توفیق کسب و کار شما را به مخاطره می اندازند پس همیشه در معرفی یک لوگو اصل ساده نگاری را در نظر داشته باشید.

جذاب و ارزش آفرین

 توجه داشته باشید یک لوگو علاوه بر سادگی باید در جذب نگاه مشتری موثر عمل کند. لوگوی موفق همیشه حامل پیامی بشردوستانه است . کم نیستند شرکت های بزرگی که در معرفی لوگوی خود به اهمیت ارتباطات انسانی می پردازند و در قالب تصویری کوچک، ارزش های بیشماری را به مصرف کننده القا می کنند. اگر رسالت یک شرکت براساس ارزش آفرینی بنا شده باشد، پس به راحتی می تواند با استفاده از تکنیک های گرافیکی مدرن مفهوم ارزش را از طریق لوگو در ذهن مشتریانش حک کند.

منحصر به فرد

 قبل از معرفی لوگوی خود ابتدا به بررسی لوگوی رقبا و ویژگی های غالب صنعت خود بپردازید. اگر رقبای اصلی شما از اشکال یا رنگ های مشابهی استفاده کرده اند و سهم بازار خوبی را در اختیار گرفته اند،پس لوگوی آنها توانسته ارتباط لازم با مصرف کنندگان را برقرار کند. حال این هنر شماست که با بهره گیری از ایده های نو و ترکیب آنها با تجربیات رقبایتان به خلق یک لوگوی ماندگار نائل شوید. در این خصوص توصیه می شودکه هرگز به تقلید از رقبایتان تن ندهید که در این صورت بیشتر به ارتقای نام تجاری آنها کمک و تنها نقش یک حامی را در بازار ایفا کرده اید.

برخوردار از رنگی مرتبط

 رنگ ها نقش مهمی را در جذابیت یک لوگو ایفا می کنند و می توانند واکنش ها و رفتارهای متفاوتی را بر ما تحمیل کنند. به یاد داشته باشید رنگ ها بسته به سن، جنسیت و شاخص های فرهنگی مصرف کنندگان بازار هدف، تفاسیر متفاوتی دارند.پس لازم است با آگاهی کامل از ویژگی های محصول و مشتریان بازار هدفتان، از رنگ های مناسب در طراحی لوگوی سازمانی تان استفاده کنید. بررسی ها نشان داده است بیشتر صنایع با یک رنگ غالب در نزد مشتریان معرفی شده اند. اگر دقت کرده باشید رنگ لوگوی بیشتر شرکت های بیمه ای، آرایشی- بهداشتی، خطوط هواپیمایی، بانک ها و موسسات مالی اعتباری آبی است،چراکه آبی القا کننده آرامش و امنیت در نزد مشتریان است. بالعکس رستوران های زنجیره ای، صنایع غذایی، پوشاک و لوازم خانگی از رنگ قرمز در لوگوی خود استفاده می کنند و از این طریق سعی در جلب توجه اولیه مشتریان خود دارند. جالب است بدانید رنگ غالب لوگوی اتومبیل سازان در سرتاسر جهان رنگ طوسی است که مفهوم استحکام و قدرت را همچون رنگ فلز تداعی می کند.

حامل تصویری مناسب

 همانطور که گفته شد لوگوی بیشتر شرکت ها متنی- تصویری است.اگرچه این نوع لوگوها در صنایع پوشاک و اتومبیل سازی بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند. استفاده از اشکال هندسی در طراحی لوگوها به منزله القای مفاهیم مشخصی به مصرف کنندگان است. مثلاً لوگوهای دایره شکل مفاهیمی چون برقراری ارتباط، امنیت، تکامل، تداوم و راحتی را منتقل می کنند یا لوگوهای مثلثی شکل بیشتر بیانگر مفهوم انرژی، قدرت، تعادل، نظم و حتی شاخصه های مذهبی هستند. جالب است بدانید لوگوهای چهارگوش تصویری از منطق، اعتبار و دقت را تداعی می سازند.البته برخی شرکت های معتبر هم در کنار نام تجاری خود تنها از یک خط منحنی استفاده می کنند که دلیل عمده آن انتقال مفهوم تحرک، شادی و لذت در نزد مشتریان است.

انعطاف پذیر در گذر زمان

 همانطور که شرکت ها با گذشت زمان دچار تغییراتی در نظام سازمانی خود می شوند. لوگوها نیز باید با توجه به تغییرات محیطی و همینطور پیشرفت های سازمانی دستخوش تغییراتی جزئی شوند از این رو اگر لوگوی شما قابلیت تغییرپذیری نداشته باشد، ممکن است با توجه به تحولات بازار و ورود رقبای سرسخت جدید، توفیق چندانی در حفظ جایگاه گذشته خود نداشته باشید ضمناً لوگوهای انعطاف پذیر این امکان را برای شرکت ها مهیا می سازند که با گسترش زمینه های کاری خود به راحتی لوگوهای جدیدی را با رعایت قالب همان لوگوی قدیمی طراحی و در نزد مشتریان بازار هدف خود ترویج کنند. اگر تغییرات جزئی در لوگوی جدید لطمه چندانی به قالب قدیمی آن وارد نکند، می توانید مشتریان خود را با تصویر لوگوی جدیدتان همراه سازید البته به یاد داشته باشید تحول لوگوها تنها برای شرکت هایی جایز است که درصدد بازآفرینی دوباره خود نیستند. جالب است بدانید شرکت های بزرگی نظیر نایک از ابتدا تاکنون به طور متوسط در هر دهه از عمر خود تغییراتی جزئی در لوگوی خود داشته اند.

به یاد ماندنی و دوست داشتنی

 به گفته بسیاری از بزرگان کسب و کار طول عمر یک برند ممکن است بیشتر از طول عمر یک محصول باشد.لذا اگر شرکت بزرگی تصمیم به خارج کردن یک محصول از چرخه تولید خود گرفت، مطمئناً نام تجاری آن شرکت همچنان در نزد مشتریان معتبر خواهد بود.پس لوگوها با افول یک محصول فراموش نمی شوند.از این رو توصیه می شود از تصاویر و واژگان ساده و قابل انتقال در طراحی لوگوی سازمانی خود به درستی استفاده کنید و به دنبال برقراری ارتباط دائمی با مشتریان بالقوه خود از طریق ثبت یک لوگوی ماندگار در ذهن آنها باشید. فراموش نکنید شما تنها کسی هستید که باید در تمامی مراحل بازاریابی خود از تولید تا فروش، شرایط لازم برای ترویج هر چه بهتر نام تجاری تان را برای مصرف کنندگان مهیا سازید. از آن پس این مشتریان هستند که خود به ترویج نام تجاری شما و ثبت لوگوی ارزشمندتان در ذهن، قلب و حتی روی لباس هایشان می پردازند.

انطباق پذیر و سازگار با تبلیغات

 یکی از مهم ترین ویژگی های یک لوگوی موفق، انطباق پذیری آن با تمامی ابزارهای تبلیغاتی در سازمان است. فراموش نکنید شما می خواهید از لوگو در سربرگ، بروشور، کارت ویزیت، وب سایت، استندها، بیلبوردها، بنرها، هدایای تبلیغاتی، آگهی های روزنامه ای، دعوتنامه ها و استفاده کنید.پس باید لوگوی مورد نظرتان در تمامی این ابزار بازاریابی به خوبی قابل رؤیت باشد.ضمناً لوگوهای رنگی نیز باید از قابلیت رؤیت در رنگ های سیاه و سفید برخوردار باشند،چرا که بیشتر اوقات سربرگ های ارسالی از طریق فکس به صورت سیاه و سفید به دست مشتریان می رسند.

یادآور فعالیت سازمانی

 یکی از وظایف مهم هر شرکت ، یادآوری نوع فعالیت و زمینه های کاری خود در تمامی ابزارهای ترویجی و مشتریان بالقوه بازار هدفش است. اگرچه یک لوگوی خوب باید به یادماندنی و قابل انتقال باشد،اما نباید از نمادهای شناخته شده صنعت مورد فعالیتش فاصله بگیرد.پس به یاد داشته باشید لوگوی شما یادآور همان کسب و کاری است که در حال عرضه به مصرف کنندگان هستید.مثلاً اگر در صنعت ارتباطات فعالیت می کنید بهتر است از لوگوهای مدور یا کروی استفاده کنید چراکه به طور نامحسوس در حال القای مفهوم ارتباط با دیگران هستید یا اگر زمینه فعالیت شما نشر کتب و مجلات است، بهتر است از تصاویر قلم و کتاب به شکلی جذاب و منحصر به فرد در لوگوی خود استفاده کنید. فراموش نکنید نوآوری به معنای زیرپا گذاشتن مفاهیم ارزشمند نیست

یک دوست صمیمی

 امروزه برندها، لوگوها و نام های تجاری به دوست صمیمی مصرف کنندگان تبدیل شده اند. اگر کمی به اطراف خود نگاه کنید، آدم های زیادی را می بینید که در معرفی هویت و شخصیت خود به نام های تجاری محبوبشان اشاره می کنند.پس یک لوگوی ماندگار باید دوست صمیمی یک مشتری باشد و او را تا پایان عمر همراهی کند.البته فراموش نکنید آدم ها تا زمانی که به طرف مقابلشان اطمینان نکنند، بنای دوستی با او را پیش نمی کشند در نتیجه برای رسیدن به مفهوم دوستی با مشتریانتان بهتر است از واژگان و اشکال اطمینان بخش در معرفی لوگوی سازمانی تان استفاده کنید

طراحی کاتالوگ - عکاسی صنعتی - غرفه سازي نمايشگاه...
ما را در سایت طراحی کاتالوگ - عکاسی صنعتی - غرفه سازي نمايشگاه دنبال می کنید

برچسب : طراحی لوگو, نویسنده : تارا catalogdesign بازدید : 417 تاريخ : شنبه 18 خرداد 1392 ساعت: 15:21

 راهنمای عملی طراحی لوگو

۵ گام عملی در طراحی یک لوگو ی حرفه ای  راهنمای عملی طراحی لوگو

 گام اول : لوگو چیست و چه چیزی را نمایش می دهد ؟

قبل از اینکه طراحی یک لوگو رو شروع کنید ابتدا باید یک درک درست از آن داشته باشید و اینکه قرار است چه چیزی را  آن لوگو به مخاطب بیان کند و شما چه کاری باید انجام بدهید . یک لوگو فقط یک علامت نیست ، یک لوگو نشان دهنده نام تجاری کسب و کار از طریق استفاده از شکل ، فونت ، رنگ و یا تصاویر است

یک لوگو برای جلب اعتماد مفید هست یا به عبارتی شناخت و تحسین یک شرکت یا محصول و این مهم ، وظیفه طراحان لوگوست تا با طراحی آن بتوانند این کار را به انجام برسانند .

لوگو یا کاملا گرافیکی (نماد / آیکون) و یا از نام سازمان (علامت متمایز کننده یا wordmark) تشکیل شده. به طور معمول و رایج از لوگو برای نام یا نماد تجاری استفاده می کنند .

گام دوم : اصول موثر در طراحی لوگو ها

خوب ! حالا که شما دیگر میدانید که لوگوها قرار است چه کاری انجام بدهند ، باید یاد بگیرید که یک طرح چگونه به یک لوگو بزرگ تبدیل میشود یا به عبارتی میخواهیم در این قسمت قوانین اساسی و اصول موثرطراحی لوگو ها را توضیح بدهیم .

۱٫ لوگو باید ساده باشد

طراحی آرم ساده باعث میشود این مجوز راداشته باشیم که لوگوی ما خیلی زود و آسان به رسمیت شناخته بشود و در ذهن مخاطب جای بگیرد .

۲٫ لوگو باید به یاد ماندنی باشد

علاوه بر اصل ساده بودن ، لوگو باید در عین حفظ سادگی ، به یاد ماندنی باشد .

۳٫ لوگو باید بی انتها باشد

تاثیر یک لوگو باید بی انتها و پایان ناپذیر باشد . باید ببینیم آیا لوگو ما تا ۱۰ ، ۲۰ یا ۵۰ سال دیگر هم موثر و پایدار هست یا خیر؟

۴٫ لوگو باید همه کاره باشد

یک لوگو موثر باید امکان کار با انواع رسانه ها و برنامه های کاربردی را داشته باشد . به همین دلیل لوگو در قالب بردار (وکتور)  طراحی و تهیه میشود تا مطمئن باشیم که در هر مقیاس و اندازه ای از آن را میتوانیم داشته باشیم .

۵٫ لوگو باید مناسب باشد

موقعیت یک لوگو بر اساس هدفی که ما داریم باید انتخاب بشود . به عنوان مثال اگر میخواهیم برای یک فروشگاه اسباب بازی های کودکان لوگو طراحی کنیم باید از فونت و طرح و رنگ های کودکانه مناسب بهره ببریم . در واقع این طرح برای یک شرکت حقوقی مناسب نخواهد بود .

گام سوم : دلایل موفقیت و شکست دیگران را  بدانید !

لوگوهای موفق

حالا که قواعد طراحی یک لوگو را یادگرفتید براحتی میتونید یک لوگوی خوب را از یک طرح بد تشخیص بدهید و تفاوت آن ها را بیان کنید .

به عنوان مثال به علامت نایک توجه کنید . این لوگو در سال ۱۹۷۱ تنها با ۳۵ دلار توسط کارولین دیویدسون ساخته شد ولی هنوز هم این لوگو قوی ، موثر و به یادماندنی است بدون استفاده از رنگ و مقیاس پذیر . واقعا فوق العادست ! ساده و سریع و نشان دهنده بال معروف مجسمه الهه یونانی از پیروزی . نایک برای کسب و کار پوشاک ورزشی مناسب هست .

نایک تنها یکی از لوگوهای بسیار بزرگ هست و شما باید مارک های مشهور دیگر را نیز ببینید و راز موفقیت آنها را نیز دریابید .

لوگوهای نا موفق

همینطور شما میتوانید لوگو های ناموفق را نیز ببینید . برخی از لوگو ها ذهنیت طراح را مجسم میکنند در حالی که آن ذهنیت همیشگی و برای همه نیست

گام چهارم : ایجاد فرایند طراحی لوگوی مخصوص خود

 حالا که میدانید لوگو چیست و چه قواعد و اصولی دارد و اینکه چه چیزی باعث میشود تا یک لوگو موفقیت آمیز بشود ، نهایتا میتوانیم فرآیند طراحی لوگو را آغاز کنیم . این گام از هر ۵ گام سخت تر بوده و میتوانم بگوئیم میحث خود در خود است ! فرآیند طراحی لوگو هر فرد متفاوت است و تجربه عامل کلیدی در انتخاب و ایجاد فرآیند طراحی لوگو شما خواهد بود .

گام پنجم : یادگیری نرم افزار و کامل کردن ساخت لوگو

بعد از اینکه مراحل طراحی را تهیه کردید باید آن را ذخیره کنید . زمان خوبیست که تسلط را روی نرم افزارهای ادوبی ایلاستراتود و کارل دراو  افزایش بدهید . اما به یاد داشته باشید که تنها و مستقیما توسط کامپیوتر هرگز نمیتوانید یک لوگو بزنید و ابتدا باید یک ایده و طرح بکر را در ذهن آماده و طرحی روی کاغذ داشته باشید .

پس از ارائه ایده و تئوری هایی که به ذهنتان می رسد میتوانید توسط کامپیوتر شروع به دیجیتالی کردن لوگوی خود کنید . سپس آنرابه مشتری تحویل داده و پس از دریافت نظرات او ، تغییرات را اعمال و نهایتاآنرا کامل کنید .

حال شما یک لوگو حرفه ای طراحی کرده اید !

طراحی کاتالوگ - عکاسی صنعتی - غرفه سازي نمايشگاه...
ما را در سایت طراحی کاتالوگ - عکاسی صنعتی - غرفه سازي نمايشگاه دنبال می کنید

برچسب : طراحی لوگو, نویسنده : تارا catalogdesign بازدید : 418 تاريخ : يکشنبه 12 خرداد 1392 ساعت: 20:03

 چگونه لوگو طراحی می شود ؟

در طراحی لوگو آیتم های مختلفی درگیر است و شناخت فعالیت سازمان یا شركت اولین مرحله كار است، پس از شناخت دقیق توانایی ها و حوزه فعالیت یك شركت و نیاز و نظر كارفرما یكی از مدل های طراحی لوگو انتخاب می شود.

همواره فرایند طراحی نشانه از اتود زدن روی كاغذ شطرنجی و مفهوم گرایی روی المانها و سمبل نگاری آغاز می شود و فقط رنگ سیاه و سفید قالب اصلی كار را تشكیل می دهد. لوگوهایی كه از ابتدا بصورت رنگی و یا توسط نرم افزار های طراحی پیاده سازی می شوند معمولا در ارایه مفهوم ناتوان تر هستند.

پس از طراحی چند اتود لوگو و دریافت نظرات كارشناسی تیم طراحی لوگو حرفه ای ، چند اتود انتخاب شده و روتوش می شوند و جهت دریافت نظر كارفرما ارایه می شوند و در نهایت پس از ادیت و ویرایش اتود ها رنگ آمیزی روانشناسی شده و دیحیتال شده و تحویل میگردند.

طراحی کاتالوگ - عکاسی صنعتی - غرفه سازي نمايشگاه...
ما را در سایت طراحی کاتالوگ - عکاسی صنعتی - غرفه سازي نمايشگاه دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : تارا catalogdesign بازدید : 380 تاريخ : يکشنبه 12 خرداد 1392 ساعت: 19:54

 چرا لوگو طراحی كنیم ؟

تاریخچه حضور لوگو یا نشانه در دنیا به دوران غارنشینی باز میگردد و از آن زمان مردم جهت اطلاع رسانی از المانها و اشكال جهت اطلاع دهی به دیگران استفاده می كردند بنابراین می توان به این نكته دست یافت كه حضور یك لوگو ، ارایه كننده مفهومی بصری برای بیننده است و از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

طراحی لوگو یك امر زمانبر و فوق العاده حساس است. متخصصان گرافیك باید بتوانند نیاز مشتری را آنالیز كرده و اتود های مربوط و مورد قبول به كارفرما ارا‌یه كنند.

در طراحی لوگو از المان شناسی و نماد شناسی و مفهوم گرایی المانهای مربع و دایره و مثلث استفاده می شود تا بتوان مفهوم ذات لوگو و آرم را بصورت گویا تر ارایه كرد و شاخص ترین فرایند موجود در عملكرد یك شغل را بصورت بصری نمایش داد.

لوگو یا نشان تجاری هویت یك سازمان یا شركت بوده و به كمك آن هم نام شركت و هم حوزه فعالیت آن به نمایش گزارده می شود و طراحی آرم شركت از اهمیت بی شماری برخوردار است تا آنجا كه یك لوگو مناسب و مفهومی می تواند در محبوبیت یك برند تاثیر بی شمار داشته باشد.

طراحی کاتالوگ - عکاسی صنعتی - غرفه سازي نمايشگاه...
ما را در سایت طراحی کاتالوگ - عکاسی صنعتی - غرفه سازي نمايشگاه دنبال می کنید

برچسب : طراحی لوگو, نویسنده : تارا catalogdesign بازدید : 389 تاريخ : يکشنبه 12 خرداد 1392 ساعت: 19:52

 طراحي کاتالوگ و بروشور

بهتر است قبل از پرداختن به مقوله طراحي کاتالوگ درباره عکس هاي که اساس کار تشکيل کاتالوگ و بروشور را تشکيل ميدهند صحبت نماييم.

عکسها به دوگونه اند:

عکس هاي صنعتي

عکس هاي تبليغاتي

عکس هاي صنعتي همان عکسهايي هستند که مستقيما از کالا يا شي گرفته شده و مورد نمايش قرار ميگيرد. يعني در معرفي مثلا کالا يا يک خدمات از موضوع به طور مستقيم عکس گرفته و با روتوش و يا خوشگل کردن عکس ، از آن در تبليغ، بروشور، کاتالوگ، يا در پوستر استفاده ميگردد.

اما عکس هاي تبليغاتي آن دسته از عکس ها هستند که گاهي در وهله اول ربطي به موضوع ندارند، اما با کمي دقت مي توان به ربط و معني آن در کاتالوگ يا پوستر پي برد.

مثلا در تبليغات تلفن همراه يک شرکت در اروپا از تصوير يک زن مانکن به صورت قدي استفاده ميشد و در ظاهر زن مانکن هيچ ربطي به گوشي تلفن همراه نداشت، اما اين عکس نشاندهنده آن بود که افرادي خوش ذوق و صاحب زيبايي از اين گوشي ها استفاده مينمايند. اين عکس در اين تبليغ يک عکس تبليغاتي بود. اما اگر از عکس خود گوشي تلفن همراه در آگهي استفاده ميشد، انوقت به اين عکس، عکس صنعتي گفته ميشد.

طراحی کاتالوگ - عکاسی صنعتی - غرفه سازي نمايشگاه...
ما را در سایت طراحی کاتالوگ - عکاسی صنعتی - غرفه سازي نمايشگاه دنبال می کنید

برچسب : طراحي کاتالوگ و بروشور ,طراحي کاتالوگ ,عکس هاي صنعتي, عکس هاي تبليغاتي, عکس صنعتي, نویسنده : تارا catalogdesign بازدید : 362 تاريخ : شنبه 18 خرداد 1392 ساعت: 15:11

 طراحی غرفه نمایشگاهی - غرفه سازی نمایشگاه

نمونه غرفه سازی نمایشگاه بهسرام 

 

نمونه غرفه سازی نمایشگاه خاک چینی

طراحی کاتالوگ - عکاسی صنعتی - غرفه سازي نمايشگاه...
ما را در سایت طراحی کاتالوگ - عکاسی صنعتی - غرفه سازي نمايشگاه دنبال می کنید

برچسب : غرفه سازی نمایشگاه, نویسنده : تارا catalogdesign بازدید : 384 تاريخ : يکشنبه 5 خرداد 1392 ساعت: 14:42

 نکاتي پيرامون طراحي غرفه و غرفه سازي نمايشگاه

نمايشگاه پديده اي بر آمده از دوران مدرن است که بنا به ضرورت توليد وعرضه ي انبوه کالا در سده ي نوزدهم ظهور کرد.آنچه به عنوان نمايشگاه مد نظر است خاستگاه وضرورت هاي پيچيده اين دوران ومابعد آن را دربر ميگيرد.در عصر مدرن مکان وفضا باز تعريف شدونسبت آن با زيست جهان انسان وفناوري در کانون توجه قرار گرفت.بر اين اساس معماري وساختار بصري نمايشگاه در روزگار حاضر کارکرد هاي متنوعي دارد که حول کنش ارتباطي در عرصه هاي مختلف حيات بشري متمرکز شده است.

بيش از يکصدوپنجاه سال از نمايشگاه هايد پارک لندن که سرآغاز به نمايش در آوردن جهان تکنولوژيک بود ميگذرد.در ايران نيز فضاهاي نمايشگاهي سنت وسابقه اي چهل _پنجاه ساله دارند.وسالانه صدها نمايشگاه مختلف در سطوح شهري استاني ملي _بين المللي در کشور برگزار ميگردد که به رغم تفاوت هاي ماهوي به لحاظ ارائه ي کالا ساختاري يکسان شبيه سازي شده دارند.دليل عمده اين فرآيند يکسان ساز اين است که ما جز چند نمونه ي استثنايي نمايشگاه به مفهوم مدرن وپسامدرن نداريم.

پرسش هايي مانند:مردم چگونه در فضا حرکت ميکنند؟در فضا چه رخ ميدهد؟تجربه ي فرد در مواجهه با محيطي فيزيکي چه مراحلي دارد وچگونه بنا از وقايع درون يا اطراف خود اثر ميپذيرد؟

در خصوص فضاهاي نمايشگاهي به نظر ميرسد در ابتدا دو مفهوم فضا ونمايش بايستي تعريف شوند.تعريف فضا امري نسبي است و در جوامع مختلف ميتواند متفاوت باشد.بر طبق فرهنگ لغت آکسفورد تعاريف زيادي از فضا وجود دارد.مثلا کيفيت تهي بودن وبزرگ بودن به نحوي که بتوان در آن آزادانه حرکت کرد.فضا معمولا با تقابل ومحک زدن با يک ماهيت مادي داراي شکل بعد وتوده داراي جرم ادراک ميشود.

مفهوم نمايش نيز بر طبق فرهنگ لغت آکسفورد عبارتست از نشان دادن چيزي در يک مکان عمومي براي مردم براي لذت بردن آنها ويا براي اطلاع رساني وآگاه کردن آنها.اما واژه ي به معناي "نمايش چيزي که معمولا مخفي است بيان حقيقت در مورد يک شخص يا يک موقعيت ونمايش آن"وبه معناي توصيف کامل يک تئوري يا نظريه طرح وهم چنين مناسبتي که مردم مشاغل وغيره کالا هاي خودرا به نمايش يا فروش ميگذارند تعريف شده است.

فضاي غرفه سازي نمايشگاه در نتيجه جايي است که درآن نمايش نوآوري خلاقيت تکنولوژي وفناوري جديد تجارت ورقابت براي نمايش يا فروش عمده اي بازي ميکند.

به نظر ميرسد در رابطه با فضاي نمايشگاهي از چند منظر ميتوان بحث کرد که شامل عملکرد ومکانيت استفاده کاربران قرارگيري آن در بافت وزمينه شهري فرم وساخت ومقياس واندازه ميشود.

اولين نکته اي که بايد در فضاهاي غرفه سازي نمايشگاه دخيل باشد مکانيت ومکان گزيني آنها در بافت شهري يا منطقه است.

دوم_نقش وعملکرد اين فضاها وويژگي هايي که آنها را از ساير عملکرد هاي شهري متمايز ميکند

سوم_ترکيب بندي وعناصر متشکله اين فضاها (بيروني)وارتباطات فضايي (دروني)آنها که شامل هر دو فرم وعملکرد است

چهارم-خمير يا مفهوم وروح طراحي غرفه  فضاهاي غرفه سازي نمايشگاه

پنجم_تاثيرات محيطي اين فضا ها بر پيرامون وبستر خود

ششم_تاثيرات فناوري جديد وبرتر در هر دوره در نقش وعملکرد طراحي غرفه وساخت اين بناها

زمينه هاي تاريخي - اجتماعي پيدايش فضاهاي غرفه سازي نمايشگاه :

اصلي ترين نقش فضاي غرفه سازي نمايشگاه اين بود که آخرين دستاوردهاي تکنولوژيک در زمينه ي نوع مواد مصالح مصنوعات ومحصولات وتجهيزات صنعتي که در نتيجه پيشرفت تکنولوژي در هر دوره به دست آمده است را براي تجارت واستفاده در اختيار بازار قراردهد.از اين منظر طراحي وساخت يک فضاي غرفه سازي نمايشگاه به عنوان اولين فرصت برا يتجلي بخشي به توان تکنولوژيک مطرح ميشود.ومکاني براي بازتاب امکانات وتوان تکنولوژيک در توليد مواد ومصالح وشيوه هاي ساخت در خود اين فضاها شکل ميگيرد.اين فرآيند کالبدي را فراهم ميکند که مناسب ودر خور يافته هاي تکنولوژيک در ساير رشته هاي علمي وصنعتي باشد وآرمانشهر انسان تکنيک محور را متجلي سازد.

اهداف عمده در طراحي و ساخت فضاهاي غرفه سازي نمايشگاه :

اهداف عمده وپايه اي در طراحي فضاهاي نمايشگاهي راميتوان به صورت زير بيان کرد.نوآوري در مواد ومصالح ساخت -کاهش ماده ي ساختماني وافزايش فضا با شيوه هاي مدرن وخلق آينده.اين فضاها همواره مبتني بر نوآوري هستند.توليد وارائه مواد ومصالح ساختماني ارائه ي طراحي وشيوه ها وتکنيک ها ي ساختماني خلق فرم هاي جديد معماري (که خود تابعي از امکانات تکنولوزيک)ونيز بهره برداري اقتصادي از فضا که از اهداف اصلي عملکردي اين فضاست مواردي از اين گونه نوآوري ها قلمداد ميشوند.

ويژگي هاي اساسي فضاهاي غرفه سازي نمايشگاه :

فارغ از اينکه فضاهاي غرفه سازي نمايشگاه  در چه محيطي طراحي غرفه وساخته شده اند در سال هاي اوليه پيدايش وحتي در فر آيند توسعه ي فرم وعملکرد اين فضاها ميتوان برخي مشخصات بارز را استنتاج کرد:

۱) آينده محوري در برابر سنت گرايي

در طراحي معماري وساخت فضاي غرفه سازي نمايشگاه  نه تنها اصراري بر پيوند با گذشته ديده نميشود که در تقابل باآن به صورت حريصانه اي آينده پردازي وسعي در نگاه وتکيه به آينده وواقعيت بخشي به آن ديده ميشود .لذا در طراحي اين فضاها يه طور فزاينده اي با سعي در کاهش توده وافزايش وانباشتگي فضا روبه رو هستيم.فضاي مکانيکي سر پوشيده وسيعي که انسان در آن دستاوردهاي تعکنولوژيک خود براي عدم وابستگي اش به طبيعت ويا برتري اش را برآن به نمايش ميگذارد.

۲) توليد انبوه ومجموعه اي در برابر ساخت سنتي:

لوکوربوزيه در طراحي غرفه ي فرانسه در نمايشگاه سان فرانسيسکو ۱۹۳۴ با انتفاد از شيوه هاي سنتي ساختمان اظهار داشت :"نمايشگاه هاي قرن اخير به سطح يک کعکاري غير منطقي سقوط کردند به طوري که به بيننده تصور خيالي يک کاخ يا خانه ي واقعي را ميدهند.ولي فکر ميکنم که بايد سنت نمايشگاه هاي قرن نوزدهم را دنبال کنيم (نمايشگاه آهن وشيشه)خلق يک فضاي قابل نمايش که دعوت به تماشا بکند وهمزمان با ارضائ جمعيت احساس وهيجان معماري رانيز به آنها عرضه کند يا در حل مسائل غرفه سازي نمايشگاه  صداقت به کار رود.

موقتي در برابر دايمي بودن

برعکس ساختمان هاي رايج که براي اهداف دائمي ساخته ميشوند.اين نکته حائز اهميت است که در طراحي غرفه اين فضاها مسئله ي متحرک بودن وقابليت جابجا يي نصب سريع وقابليت جمع شدن وواسازي آن نقش اساسي ايفا ميکند بنا بر اين روش طراحي وفرم دهي اين فضاها کاملا متفاوت ومتمايز از ساختمان هاي رايج است.

ساختمانهاي نمايشگاهي تغيير پذيرند داراي مدولاسيون مشخص ودر بسياري از موارد قابل تکثيرند.

ميتوانند در زمينه هاي متفاوت سر همبندي شوند واز آنجا که ارتباط زيادي با بستر ندارند به جز فناوري ومهندسي تداعي کننده ي بوم فرهنگ ونظاير آن نيستند.اما به طرز واضح وروشني بيانگر ونماينده ي مسائل اجتماعي محسوب ميشوند وهر يک از جوامع غربي سعي در بازتاب ونمايش توانايي ها وبرتري هاي خود بر ديگران در زمينه کسب تکنولوژي دارند.

۳) تکنولوژي در برابر فرم:

در طراحي غرفه فضاهاي نمايشگاهي محصولات ومصنوعات باقابليت هاي بسيار محدودي از نظر شکل دهي وحالت پذيري همراهند. هنرکاردست روي آنها انجام پذير نيست وبه صورت توليد انبوه از کارخانه به مقصد حمل ميشود.

اين محدوديت ها در دستاوردهاي تکنولوژيک در ادامه خود توانايي طراح در طرحي وخلق فرم هاي جديد وبديع را محدود مينمايد.ودر بسياري از مواقع به خلق فرم هاي تکراري ويکنواخت وتحميلي منجر ميشود.

۴) بروتاليزم در برابر آرامش بصري:

با توجه به صنعتي بودن عناصر سازندهي اين فضاها ترکيب حجمي وفرم حاصله در فضاي نمايشگاهي معمولا داراي روحيه خشن وخشکي است.از آنجا که داراي دوران اخير شاهد غلبه ي صنعت وتکنولوژي بر طبيعت بوده است استاندارد شدن توليد وفرم مصالح به نوعي خداحافظي باطبيعت شمرده ميشود.اين امر مورد نکوهش برخي از معماران طبيعت قرار گرفت.راسکين اين نوع طراحي غرفه را مترادف با غلبه ي مهندسي معماري خداحافظي باطبيعت وبه صدا درآوردن ناقوس مرگ هنر توصيف کرد.

اوج تکامل ايده ي انسان صنعتي از نظر خلق فضاهاي مدرن وبريده از طبيعت رادر مرکز پمپيدو که در سال هاي هفتاد ميلادي نه با هنر مندي به مفهوم کلاسيک آن که با صنعت گري وفن سالاري تمام طراحي غرفه وساخته شد ميتوان مشاهده کرد.

اينکه چگونه ارتباط مناسب تر و قوي تري با بازديد کنندگان برقرار کنيم يکي از دغدقه هاي مديران فروش ميباشد.در واقع اينکه چگونه تدبيري بيانديشم که درصد بيشتري از بازديد کنندگان را جذب محصولاتمان و فعاليتهايمان کنيم يکي از مهمترين مسائليست که پيش از حضور در يک نمايشگاه بايد با آن انديشد . براي داشتن بازديد بيشتر از غرفه خود بايد تدابيري بيانديشيم که بيشتر ديده شويم .

در واقع بايد از اصولي پيروي کنيم که بازديد کنندگان را به غرفه خود جذب کنيم .

اصل اول : بسيار مهم در يک غرفه سازي نمايشگاه  که باعث جذب بازديد کنندگان ميگردد . نظم است که به غرفه يکپارچگي خاصي ميبخشد و غرفه را از فضاي سالن نمايشگاه جدا ميسازد .

اصل دوم : احترام به شعور بازديد کنندگان است به طوري که بايستي شرايط لازم جهت حضور بازيد کننده در غرفه به شکلي کاملا برنامه ريزي شده در دکوراسيون غرفه يا طراحي غرفه تعبيه شده باشد .

اصل سوم : استفاده بهينه از فضاي غرفه بايد به گونه اي باشد که محصولات متناسب با اهميتشان در کل فضاي عمومي غرفه به صورت مناسب تقسيم شده باشد .

اصل چهارم : بايست دکوراسيون غرفه متناسب با محصول به نمايش در آمده باشد . به طوري که اگر روي محصول خاصي تاکيد داريم بايد در طراحي غرفه نيز اين موضوع را لحاظ کنيم .

اصل پنجم : بايد براي غرفه حريم هايي مشخص کنيم تا بتوانيم با مهمانان خاصي که به غرفه مراجعه ميکنند مذاکرات مناسب را به همراه احترامي خاص صورت دهيم .

اصل ششم : موقعيت قرار گيري غرفه در نمايشگاه بايد متناسب با محصول و فعاليت شرکت باشد .

اصل هفتم : ابعاد غرفه ميبايست ارتباط مناسبي با امکانات و دکوراسيون و بازديد کنندگان احتمالي از غرفه در نمايشگاه داشته باشد .

اصل هشتم : سعي کنيد در طراحي غرفه و ساخت غرفه سازي نمايشگاه خود از نمادها و مفاهيمي که متاثر از فلسفه شرکت ميباشد استفاده کنيد.

اصل نهم : براي بهتر نمايش دادن محصولات شرکت بايست در دکوراسيون تعبيه شده هر محصول يک نور پردازي خاص متناسب و هماهنگ با ديگر اجزاء غرفه خود در نمايشگاه داشته باشيد .

اصل دهم : براي ايجاد يکپارچي در غرفه که به نوعي نشانگر تفکري منسجم و در اجزاء شرکت شماست از لحاظ ظاهري عوامل حاضر در غرفه داراي پوششي هماهنگ و يکپارچه باشند .

اصل يازدهم : براي داشتن غرفه اي با دکوراسيون متناسب و فوق العاده جلسه اي با مديران فروش خود و طراحان غرفه خود ترتيب دهيد تا در تاريخ نمايشگاه همه چيز براي يک حضور موفق آماده گردد .

اصل دوازهم : حتي نوع پذيرايي شما در غرفه از بازديد کنندگان و مهمانانتان ميتواند باعث انعقاد يا عدم انعقاد يک قرار داد گردد .

اصل سيزدهم : دکوراسيون غرفه و محل استقرار غرفه داران بايد به گونه اي باشد که بازيد کنندگان در مدت حضور در غرفه شما احساس آرامش کنند .

اصل چهاردهم :در دکوراسيون غرفه سازي نمايشگاه خود بايستي فضايي مناسب جهت مذاکرات مهمي که نياز به آرامش خاص به دور از هياهو هاي نمايشگاه دارد را تعبيه کنيد .

اصل پانزدهم : استفاده از ميز و صندلي و مبلمان مناسب تاثير بسياري ابتدا بر غرفه داران خود و بطبع بر برخورد آنها با بازديد کنندگان غرفه ميگذارد .

اصل شانزدهم : براي يک حضور موفق در يک نمايشگاه غرفه خود را به يک مکان خاص تبديل کنيد . از مشاوران و طراحان کمک بگيريد تا بهترين شرايط را براي بازديدکنندگانتان مهيا کنيد .

طراحی کاتالوگ - عکاسی صنعتی - غرفه سازي نمايشگاه...
ما را در سایت طراحی کاتالوگ - عکاسی صنعتی - غرفه سازي نمايشگاه دنبال می کنید

برچسب : غرفه سازي نمايشگاه , طراحي غرفه, نویسنده : تارا catalogdesign بازدید : 390 تاريخ : يکشنبه 5 خرداد 1392 ساعت: 14:24

 مقررات فني غرفه سازي نمایشگاه و تخليه فضاي نمايشگاه

1) براي جلوگيري از بروز هرگونه مشكل در غرفه سازي نمایشگاه، مشاركت كنندگان محترم مي بايست پيمانكار غرفه سازي نمایشگاه خود را از بين پيمانكاران مورد تاييد شركت نمايشگاه ها كه با قوانين اين نمايشگاه آشنا بوده و ضمانت هاي لازم از آنان دريافت گرديده است انتخاب نموده و با آنان انعقاد قرارداد نمايند. (نام و شماره تماس غرفه داران مورد تاييد در وب سايت شركت قرار دارد.) در غير اينصورت مي بايست پيمانكار غرفه سازي نمایشگاه خود را بصورت كتبي به شركت نمايشگاه ها معرفي نمايد و در اين نامه كليه مسووليت هاي مربوط به امورغرفه سازي نمایشگاه را بر عهده بگيرند.

2) غرفه سازي نمایشگاه متعهد مي گردد در ساخت غرفه ها نكات ايمني را بطور كامل رعايت نمايد.

3) غرفه سازي نمایشگاه بصورت پيش ساخته با تجهيزات متعارف شامل ديواره، موکت کف، سردرب نويسي، يک عدد ميز و دو صندلي، روشنايي و انشعاب برق تك فاز مي باشد و به غرفه هاي خودساز تنها زمين و يک انشعاب برق تعلق خواهد گرفت. تامين کليه وسايل ساخت دکوراسيون و تجهيزات غرفه بر عهده مشارکت کننده و غرفه ساز خواهد بود.

4) مشاركت كنندگان براي ساخت غرفه خودساز موظفند طرح و نقشه هاي مربوط به ساختمان غرفه خود را با مشخصات كامل فني به همراه لوح فشرده حاوي نماي سه بعدي آن حداكثر يك هفته قبل از تحويل غرفه ها جهت تاييد به كارشناس فني امور برگزاري نمايشگاه تسليم نمايند در غير اينصورت از شروع غرفه سازي نمایشگاه ممانعت بعمل خواهد آمد.

5) كارهاي ساخت و ساز و مونتاژ در غرفه سازي نمایشگاه بايد حداكثر تا ساعت 22 روز قبل از افتتاحيه پايان يابد و غرفه سازان موظفند كليه وسايل غير قابل استفاده از قبيل ابزارآلات، مصالح، و ساير تجهيزات مربوطه را از غرفه ها خارج نمايند در غير اينصورت امور برگزاري نمايشگاه براي اين كار اقدامات لازم را بعمل آورده و هزينه هاي مربوطه را از غرفه سازي نمایشگاه دريافت خواهد نمود.

6) لازم است طراحي و ساخت اتاق هاي مذاکره و VIP به صورتي انجام گيرد که داخل اتاق از بيرون قابل مشاهده باشد.

7) تمامي امور مربوط به ساخت و ساز مي بايـست در خارج از محوطه نمايشگاه صـورت گرفته و مصالح غرفه هاي خود ساز بايد بصورت پيش ساخته ، حمل و در سالن نصب شوند.

8) طراحي و ساخت طبقه دوم در غرفه ها فقط براي غرفه هاي بالاي 36 متر و پس از تائـيد طرح توسط كارشناس فني امور برگزاري نمايشگاه امکان پذير مي باشد. طبقه دوم اين غرف مي بايست بدون سقف اجرا شوند و همچنين ارتفاع مجاز غرفه ها درسالن حداكثر 4.5 متر مي باشد.

9) پس از خاتمه نمايشگاه، حمل تمامي نخاله ها و زباله هاي موجود در سالن بر عهده مشارکت کنندگان ميباشد و مي بايست غرفه و سالن به همان صورت اوليه تحويل نمايشگاه گردد. حداكثر مهلت براي تخليه غرفه ها 24 ساعت پس از اختتاميه است.

10) ورود هر گونه مصالح ساختماني از قبيل گـچ، سيـمان، هرنوع مـاسه، پوکـه، شـن، سنـگ ريزه، هر نوع خـاك، آسفالت، تيغه گچي، بلوك و مشابه آنها و همچنين هر نوع ماشين آلات از قبيل، اره برقي، دستگاه برش، دستگاه جوش، پمپ باد بالاتر از 20 ليتر و پيستوله رنگ پاشي و ابزار و ادوات مکمل يا مشابه آنها و هر گونه آهن آلات خام جهت ساخت غـرفه به محـوطه و سـالن نمايشگاه ممنـوع مي باشد.

11) چنانچه مشاركت كننده اي نتواند ظرف مدت مذكور غرفه خود را تخليه کند شركت نمايشگاه ها هيچگونه مسئوليتي در قبال حفظ و نگهداري و خسارات وارده به كالاها نخواهد داشت. هزينه هر ساعت تاخير در تخليه غرفه و سالن معادل 15% از كل ارزش اجاره بها غرفه محاسبه و به عنوان خسارت بصورت نقد از مشاركت كننده دريافت و يا از محل چك دريافتي وصول خواهد گرديد.

طراحی کاتالوگ - عکاسی صنعتی - غرفه سازي نمايشگاه...
ما را در سایت طراحی کاتالوگ - عکاسی صنعتی - غرفه سازي نمايشگاه دنبال می کنید

برچسب : غرفه سازي نمایشگاه, نویسنده : تارا catalogdesign بازدید : 303 تاريخ : يکشنبه 5 خرداد 1392 ساعت: 13:38

 غرفه سازی نمايشگاه چيست؟

غرفه سازی نمايشگاه ابزار قدرتمندي است، زائيده برنامه ريزي دقيق شرکت کننده و ايده خلاق طراح که به منزله ويتريني است براي نمايش انواع فعاليتها و تکنيک هاي فروش. به کلامي ديگر،غرفه سازی نمايشگاه يک تصوير چند بعدي از پيام هاي بازاريابي و فروش است.

غرفه مجموعه اي از سازه هاي فيزيکي نيست بلکه واسطه بازاريابي يکپارچه ايست که از ويژگي هاي فيزيکي خود براي ايجاد فرصتهاي فروش محصولات و خدمات استفاده ميکند. غرفه تصوير روشني از شرکت کننده است براي دامنه وسيعي از مخاطبان!

ماندگاري غرفه در اذهان بازديدکنندگان به تنهايي معياري باارزش براي تعيين موفقيت غرفه است. در نتيجه بسياري از شرکتها به دنبال افزودن تعداد بازديدکنندگاني هستند که غرفه آنها را به خاطر بسپارند. تعداد بازديدکنندگاني که غرفه را مي بينند و بعد از نمايشگاه نام شرکت، محصولاتش يا هر دو را به خاطر مي سپارند، ماندگاري در ذهن را اندازه گيري مي کند.

ماندگاري در ذهن تا آنجا ارزشمند است که تاثير غرفه را از دامنه نمايشگاه فراتر مي برد. اين امر به نوبه خود در تاثير بر تصميم گيري براي خريد کمک مي کند و آگاهي از محصول و شرکت را در مدتي طولاني تر موجب مي شود.

طراحی کاتالوگ - عکاسی صنعتی - غرفه سازي نمايشگاه...
ما را در سایت طراحی کاتالوگ - عکاسی صنعتی - غرفه سازي نمايشگاه دنبال می کنید

برچسب : غرفه سازی نمايشگاه , نویسنده : تارا catalogdesign بازدید : 283 تاريخ : يکشنبه 5 خرداد 1392 ساعت: 13:37

 طراحی کاتالوگ چیست؟

شايد به طور معمول و بيشتر در کشور ما بروشور و طراحی کاتالوگ را مترادف هم مي‌دانند و تفاوتي بين اين دو قائل نيستند ولي در حقيقت بروشور و طراحی کاتالوگ هر کدام کارکرد و مشخصات خاص خود را دارد، پس در اينجا زودبيز شما را با تعريف و کارکرد هر دو محصول آشنا مي‌کند تا بهتر بتوانيد در مورد آنچه که نياز داريد تصميم‌گيري کنيد :

برشور (Brochure) به کتابچه‌ يا جزوه‌اي گفته مي‌شود که تعداد صفحات آن کمتر از 80 صفحه و حاوي اطلاعات اوليه، تصاوير و نمودارهاي مرتبط با آن باشد. اين اطلاعات در مورد خدمات، محصولات و يا اهداف سازمان شما و چگونگي عملکرد آن‌ها مي‌باشد.

بنابراين يک بروشور بيش از آن که جنبه تبليغات مستقيم براي کالا يا خدمات شما را داشته باشد براي تشريح و آموزش چگونگي آن‌ها به‌کار مي‌رود.

مخاطبي که بروشور شما را در دست مي‌گيرد مانند يک مجله آن را مطالعه مي‌کند و طي آن اطلاعات جامعي از موضوعي که شما قصد معرفي آن را داشته‌ايد بدست مي‌آورد.

در مورد طراحی کاتالوگ (Catalogue) با کاربردي متفاوت روبرو هستيم، طراحی کاتالوگ دفترچه‌اي جذاب است حاوي اطلاعاتي فهرست‌وار و دسته بندي شده از آنچه که قصد تبليغ آن را داريد. تصاوير بزرگ از کالا يا موضوع مورد نظر به همراه توضيحاتي تيتروار و کوتاه در کنار اطلاعات و شعار تبليغاتي شرکت شما ترکيبي را بوجود مي‌آورند که کاتالوگ ناميده مي‌شود. طراحی کاتالوگ بايد به گونه اي باشد تا مخاطب را جذب کرده و در کمترين زمان ممکن اطلاعات و پيام را به او منتقل کند پس بايد از جلوه هاي بصري و گرافيک بيشتري نسبت به بروشور برخوردار باشد.

به عنوان مثال؛ اگر شما در يک طراحی کاتالوگ 12 صفحه اي ، 10 تا 20 محصول خود را تبليغ مي کنيد، در يک بروشور 12 صفحه‌اي در همان اندازه تنها مي توانيد 3 تا 5 محصول خود را معرفي نماييد چون يک بروشور اطلاعاتت بيشتر را در خود جاي داده است.

قطع و اندازه:

بروشورها و طراحی کاتالوگ ها تقريبا در اندازه و انواع تکنيک‌هاي صحافي مشترک هستند در ايران بيشتر اندازه ها به A4، A5 ، پالتويي (بلند و کشيده) و خشتي (مربع) خلاصه مي‌شوند ولي تنوع سايز بسيار بيش از اين است. مقدار متن و تعداد تصاوير هر پروژه و نسبت بين آن‌ها خود گويا است و بر اساس اين مقادير مجري تبليغات شما مي توان به بهترين‌سايز و تعداد صفحه رسيد. اين محصولات تبليغاتي در انواع يک، دو و چند لت (صفحه)، ته چسب يا جزوه‌اي، و جعبه‌دار (اسليپ کيس) قابل سفارش و تهيه هستند.

بايدها و نبايدها در مسير طراحی کاتالوگ  تا اجراي پروژه کاتالوگ و بروشور بسيار است ولي دانستن چند نکته کليدي از "زودبيز" بسيار راهگشا است :

1- تهيه متن معرفي موضوع کاري و محصولات يا خدمات شما، از اهميتي بالا برخوردار است پس اين توصيه را از زودبيز جدي بگيريد که "خود راسا اقدام به تهيه متن نهايي نکنيد." آنچه که مخاطب شما در اين رابطه بايد بداند را بنويسيد و سپس به يک نويسنده تبليغاتي يا دست کم به يک ويراستار ماهر تحويل دهيد تا او متن شما را آن طور که شايسته است، بازنويسي و تنظيم کند؛ نتيجه نهايي چيزي است که در طراحی کاتالوگ و بروشور شما خواهد درخشيد و به‌طور حتم مخاطب را جذب خود مي‌کند.

2- در نگارش متن براي تبليغ کسب و کار خود از مبالغه و گزافه‌گويي دوري کنيد در حد امکانات و مقدورات خود آن چه را که بايد به درستي و زيبايي بيان کنيد، اطمينان داشته باشيد عميق‌تر در ذهن مخاطب خود تاثير خواهيد گذاشت.

3- در تبليغات حقيقتي وجود دارد که مي‌گويد: "براي شکست يک جريان کافيست به گونه‌اي بد آن را تبليغ کنيد." پس بدانيد براي هر پروژه‌اي حساس مثل تهيه جنرال طراحی کاتالوگ  يک شرکت - که آبرو و اعتبار آن محسوب مي‌شود - بايد بهترين‌ها را تهيه و ارائه کرد، هرگز براي صرفه‌جويي در هزينه‌ها از تصاوير بي‌کيفيت و غير استاندارد استفاده نکنيد. سال‌هاست که با رواج استفاده از دوربين‌هاي ديجيتال، سفارش‌دهندگان کالاي تبليغاتي خود اقدام به تهيه عکس از محصولات و توليدات شرکت مي‌کنند. اگر شما نيز چنين تصميم گرفته‌ايد بدانيد که لطمه‌اي بزرگ به روند تبليغ و معرفي محصول خود خواهيد زد. اتخاذ چنين تصميماتي سبب فنا و بي‌اثر شدن کل پروژه تبليغاتي شما خواهد شد.

4- نقيض مورد قبلي در اين است که شما با داشتن يک طرح گرافيک هوشمندانه و حرفه‌اي مي‌توانيد در هزينه‌هاي چاپي صرفه‌جويي‌هاي کلان کنيد بي‌آنکه لطمه‌اي به نتيجه کارتان وارد شود. استفاده از مقواي خاص و ضخيم، چاپ نفيس چند رنگ، استفاده از پوشش‌هاي گرانقيمت (يو.وي يا سلفون‌هاي خاص) هيچ کدام به تنهايي نمي‌توانند تضميني بر اثر گذاري بيشترتبليغات شما بر مخاطب شود.

5- با مشاور و بازارياب خود مشورت کنيد شايد براي نفوذ در بازار به جاي تهيه يک طراحی کاتالوگ عمومي بهتر باشد تا پروژه تهيه و توزيع چند کاتالوگ کوچک‌تر ولي با اهداف گوناگون را در دستور کار شرکت خود قرار دهيد.

طراحی کاتالوگ - عکاسی صنعتی - غرفه سازي نمايشگاه...
ما را در سایت طراحی کاتالوگ - عکاسی صنعتی - غرفه سازي نمايشگاه دنبال می کنید

برچسب : طراحی کاتالوگ, نویسنده : تارا catalogdesign بازدید : 296 تاريخ : يکشنبه 5 خرداد 1392 ساعت: 13:36

 عکاسي صنعتي

عکس به عنوان يک عنصر اساسي و مهم در طراحي گرافيک به شمار مي رود. در محاورات روزمره و مکالمات افراد غير حرفه اي، از عکاسي حرفه اي تبليغات به عنوان عکاسي صنعتي نام برده مي شود. در واقع منظور تهيه عکس از محصولاتي است که در صنايع توليد مي شود يا عکسي که از خطوط توليد صنايع تهيه مي شود.

عکاسي صنعتي ازهرموضوعي که با فعاليت هاي شرکتي توليدي يا خدماتي در ارتباط باشد، در حيطه عکاسي صنعتي قرار مي گيرد. پس ميدان عمل عکاسي صنعتي ، بسيار وسيع است؛ زيرا تنوع محصول و خدماتي که مي تواند درکشور سازنده مصرف و يا به ديگر کشورهاي جهان صادر شود، نيز مطرح خواهد شد. عکاسي صنعتي در برگيرنده تمام کارهايي است که به توليدکننده کمک مي کند تا محصولاتش را تبليغ کند و بفروشد. وظيفه عکاسي صنعتي هم اين است که موضوع از جلوه و نماي بهتري نسبت به موضوع هاي مشابه برخوردار باشد. عکاسي صنعتي به طور خلاصه مرکز توجهش صنعت است.

عکاسي صنعتي هدفي را دنبال مي کند که ميل به برقراري ارتباط است. چه بسا که موثرترين عکسهاي صنعتي ، عکسهايي ساده و سرراست بوده اند که از تمهيدات عکاسي ، فنون غيرمتعارف و جلوه هاي ويژه در آنها خبري نبوده يا بسيار کم از آنها استفاده شده است ؛ اما گفتني است که در بعضي مواقع ، همان تمهيدات جزيي سبب شده است که آن عکسها يک سر و گردن از ديگر عکسها برجسته تر باشند. عکسهاي صنعتي خوب ، آنهايي هستند که مي توانند ارتباط برقرار کنند؛ آنهايي که به اصطلاح با بيننده حرف مي زنند. همان عکسهايي که توجه ما را جلب مي کنند و در رقابت پيروز مي شوند. عکاس حرفه اي صنعتي هرگز اين عامل کليدي را از نظر دورنمي دارد.

طراحی کاتالوگ - عکاسی صنعتی - غرفه سازي نمايشگاه...
ما را در سایت طراحی کاتالوگ - عکاسی صنعتی - غرفه سازي نمايشگاه دنبال می کنید

برچسب : عکاسي صنعتي, نویسنده : تارا catalogdesign بازدید : 353 تاريخ : يکشنبه 5 خرداد 1392 ساعت: 13:14

 عکاسي صنعتي  چيست ؟

عکاسي صنعتي به شاخه اي از عکاسي گفته مي شود که وظيفه ان به نمايش گذاردن دقيق و کامل و باکيفيت محصول يا پروداکت مي باشد ٬ در اين شاخه از عکاسي صنعتي ،عکاس با استفاده از تجهيزات مناسب و انتخاب نورهاي دقيق و کامل تلاش مي کند تا حد امکان تصویري با کيفيت و دقيق از کالا ثبت کند که در آن تمامي خصوصيات ظاهري کالا به نمايش گذارده شود . به بيان ساده تر عکاس صنعتي وظيفه اش اين است که نماي کاملي را از کالا برداشت کرده و جهت ارائه به مشتري به کارفرما ارائه کند، در اين شاخه همانگونه که بيان شد هدف تنها يک چيز است : نمايش کامل و واضح کالا از زواياي مختلف و زيبا .

در اين ميان بعضي از عکاسان صنعتي سعي مي کنند با طراحي دکورهاي ساده منطبق با کاربردهاي کالاي مورد عکاسي صنعتي کمي جنبه کاربردي تر به عکس داده و عکس را از آن سادگي آزاردهنده عموم عکسهاي صنعتي نجات دهد، که بعضا بسيار سودمند واقع مي شود و جذابيت بصري عکس را دو چندان مي کند و گاه با کمي اغراق و  بي تجربگي دکور بر سوژه  غلبه مي کند و خود را در عکس بيشتر به رخ مي کشد، که اين امر به تجربه يک عکاس صنعتي بر مي گردد که تا چه ميزان و چگونه دکور پس زمينه را تهيه و اجرا کند که به جذابيت کالا کمک کند ضمن اينکه خود دکور در حاشيه قرار داشته باشد .

عکاسي صنعتي به عنوان صنعت يعني نوعي از عکاسي که انسان و تفکر و انديشه اش هيچ گونه دخل وتصرفي در آن ندارد يا اگر دارد اين انديشه و تفکر صرفا جهت سامان دادن به عکس بر اساس اسلوب و روش هاي آزموده شده است و بدين منظور که عکس به جهت تکنيک مشکلي نداشته باشد.نوردهي يا نورپردازي درست باشد کادربندي بر اساس معيارهاي شناخته شده صحيح باشد واز اين قبيل .

دو مثال براي اين نوع عکاسي صنعتي يعني جايي که عکاسی صرفا صنعت است و حتي چشم انسان هم براي انتخاب لحظه عکاسي صنعتي دخيل نيست :

ماهواره اي که از فضا دقيق ترين تصاوير را به زمين مخابره مي کند.در اين نوع عکاسي صنعتي همه چيز طبق فرمول و حساب شده انجام مي شود. اين جا عکاسي صنعتي صرفا علم و صنعت است و البته کاربرد خودش را دارد و بسيار مفيد است. يا نوع ديگر آن عکاسي صنعتي از طريق ميکروسکوپ يا تلسکوپ و غير آن براي مقاصد پژوهشي .

جاهاي ديگري هم هست که انسان مستقيما در عکاسي صنعتي دخل و تصرف دارد اما اين دخل و تصرف او مانند دخل و تصرف يک صنعتگر در کار صنعتي اش است .مثل دخل و تصرفي که يک تراشکار براي تراشيدن قطعه اي به کار مي برد يا کاري که قاليباف پاي دار قالي انجام مي دهد. در اين گونه عکاسي صنعتي محصولي توليد مي شود که مفيد است و ارزشمند است و چه بسا زيباست اما يک کار صنعتي انجام شده و عکاس به عنوان يک صنعتگر مطرح است . بسياري از عکس هادر شاخه هاي مختلف عکاسي صنعتي مثل عکاسي صنعتي تبليغاتي ،عکاسي خبري ،عکاسي طبيعت ونيز ديگر شاخه ها از اين مقوله اند. در اين گونه عکاسي صنعتي عکاس صنعتگري است که مي تواند دقيق و زيبا عکاسي کند و بسياري از ذوق ها اين گونه عکس ها را مي پسندند و از ديدن آن ها لذت مي برند.

براي اين گونه عکس ها متخصصان هر رشته تا حدود زيادي مي توانند تعاريف يک عکس خوب را بيان کنند.

اما آن جا که عکاسي صنعتي به عنوان هنر مطرح مي شود تعريف دقيق دادن از عکس خوب اگر ناممکن نباشد کار دشواري است.آن جا که عکاسي صنعتي را همطراز شعر ناب مي شناسيم همان قدر که تعريف دادن از شعر مشکل است عکاسي صنعتي را هم نمي توان توضيح داد.

 

طراحی کاتالوگ - عکاسی صنعتی - غرفه سازي نمايشگاه...
ما را در سایت طراحی کاتالوگ - عکاسی صنعتی - غرفه سازي نمايشگاه دنبال می کنید

برچسب : عکاسي صنعتي, نویسنده : تارا catalogdesign بازدید : 278 تاريخ : يکشنبه 5 خرداد 1392 ساعت: 13:11

لینک دوستان

خبرنامه